Funäsfjällen

Det här är Funäsfjällen

Funäsdalen – Tänndalen – Bruksvallarna – Ramundberget

Funäsfjällen är samlingsnamnet på Skandinaviens största skidort och sveriges sydligaste högfjällsområde. Fjäll på riktigt, med över 40 toppar mellan 1000 och 1800 m.ö.h. Här finns naturupplevelser och genuinitet som lockat människor till fjälls i generationer.

Gränslös skidåkning i drömföre!

Under en vintervecka i Funäsfjällen varierar du med fördel dina skiddagar bekvämt i de tre stora stora liftsystemen, Funäsdalsberget, Tänndalen och Ramundberget. Få orter kan erbjuda så mycket och lätttillgänlig skidåkning som ”Funäs”. En genuin skidort med mycket hjärta och kärlek där både nybörjare och extremåkare känner sig hemma. Förutsättningarna för alpin, tur och längdåkning är fantastiska. 134 pister på ett skidpass, obegränsad offpist ,miltals med rösade högfjällsleder och europas största spårsystem för längdåkare. Allt i ett storslaget fjälllandskap!

Snösäkert!

Det höga läget och de snörika västvindarna gör att Funäsfjällen nästan alltid toppar snötabellen. Det årliga snöfallet kan uppgå till över 5 meter. Torr, fluffig härlig natursnö. Sveriges snöigaste skidområde!

Se mer av Funäsfjällen på funasfjallen.se