Kjaergaards Skidskola

Kjaergaards Skidskola –skidglädje och tradition med Sveriges äldsta skidskola!

Det startade med en lidelse för skidåkning och fjäll och än idag är det samma passion som driver oss. Det handlar om skidåkningens egen inneboende livsglädje. Den som ständigt får oss att längta till snön. Att förmedla och dela denna glädje är det bästa vi vet och så har det varit ända sedan starten 1978.

Nu 40 år och otaliga åk senare, är vi en av fjällvärldens populäraste skidskolor och faktiskt landets äldsta och enda fristående skidskola! Vår service vänder sig till alla fjällbitna. Oavsett du vill utveckla din skidåkning eller uppleva äventyret långt ovan trädgränsen.
Välkommen, fjället väntar!

Peter Kjaergaard
Kjaergaard’s Skidskola & Fjällguider

Skidskolan grundades 1978 av Peter Kjaergaard, som än idag leder verksamheten i Funäsdalen.
-Många av våra gäster är skidfamiljer där vi nu har 3:e generationen i skidskolan, det är fantastiskt roligt!


För Barn – Snöligan / Skidskolan för alla mellan 3-10 år

Snöligan – skidskolan och klubben för unga skidälskare och blivande slalomåkare. Här träffas barn från hela landet och på schemat står skidträning och bus med fjällens festligaste skola. Lita på att det blir kul. Finge barnen själva bestämma skulle Snöligepassen vara dubbelt så långa. Att man dessutom alltid träffar nya kompisar i Snöligan gör saken bara ännu bättre!

Nyhet! Kids SkiMax – Få ut mer av er skidsemester. 1/2-dags skidskola kl. 10-12. Maxat med skidåkning & kul träning. Vecka 52-1 och från vecka 6.

Läs mer här!


För Ungdomar / Skidskolan för alla mellan 11-15 år

Alpint

Våra ungdomskurser är till för dig som är mellan 11-15 år.Tillsammans med nya skidpolare kommer du snabbt att utvecklas till en bättre skidåkare. Häng med på några härliga skiddagar fyllda av nya upplevelser

Läs mer här!

Snowboard

Snowboard det roligaste som finns enligt många i backen. Våra duktiga snowboardlärare ger lektioner i allt från att åka lift och ta den första svängen till hopp och tuffa trix. Snowboardskolan är öppen från 7 år och uppåt.

Läs mer här!

Freeride School

Rail, hopp, park, offpist, puckelpist och massor av härlig kreativ åkning! I Freeride-school får du prova på nya utmaningar på ett kul och säkert sätt. Ta chansen och spetsa dina kunskaper. Det handlar om sann åkglädje!

Läs mer här!

NÖJD-KUND-GARANTI!

Om du inte är nöjd med din skidskolekurs, erhålles full ersättning i form av ny kurs, eller tillgodohavande för erlagd skidskolekostnad. Bra va?

För Vuxna / Skidskolan för dig som vill ha en nytändning!

Skidskola

Njutförsåkare eller nybörjare? Brantåkare eller offpistfantast? I skidskolan får du stimulans och inspiration. Du kan följa en kurs, ta privatlektioner eller boka en skidlärare för dig och dina vänner. Många av våra gäster har hittat sin ”personliga skidlärare” att åka med under vintersemestern. Vill du också komma vidare och krydda skiddagen lite extra.

Privatlektioner

Satsa en eller ett par timmar exklusivt på dig själv tillsammans med våra professionella skidlärare. Vi skräddarsyr träningen utifrån dina önskemål. Privat-individuellt, privatgrupp, Familjeprivat, Privatintensiv… du väljer.

Läs mer här!


Temakurser Let´s Ski / Ta din skidåkning till nya höjder!

Offpist

Nyfiken på lössnö och offpist? Vi lär dig åka säkert och att anpassa tekniken efter snö och terräng.

Läs mer här!

Carving Clinic

Intensivkurs, utnyttja dina carvingskidor ordentligt. Skillnaden mellan att åka på ett par nya carvingskidor och gamla slalomskidor måste upplevas!

Läs mer här!

Telemark

Prova-på-kurs, freeheel-skiing, klassisk sväng med härlig frihetskänsla.

Läs mer här!

Park

Gillar du att ”hänga” i parken och är nyfiken på nya häftiga trix?

Läs mer här!

Go Pro – Nyhet!

Personlig träning & videoanalys där vi använder den senaste tekniken.

Läs mer här!