För Barn – Snöligan

Barnens bästa vintervecka!

Snöligan är skidskola och klubb för unga skidälskare och blivande slalomåkare. Här träffas barn från hela landet och på schemat står skidträning och bus med fjällens festligaste skola. Och lita på att det blir kul. Finge barnen själva bestämma skulle Snöligepassen vara dubbelt så långa. Att man dessutom alltid träffar nya kompisar i Snöligan gör saken bara ännu bättre.

Nyhet! Kids SkiMax – få ut det mesta av din skidsemester. 1/2-dags skidskola kl. 10-12. Maxat med skidåkning & kul träning!


Lär och lek!

Att använda lek och att utnyttja fantasin för att utveckla barnens skidåkning är ”grundstenar” i vår metodik. Träningspassen är alltid roliga & fyllda av upptåg och våra välutbildade skidlärare är tränade i förmågan att anta utmaningar på rätt sätt.

Lattjo i Lolandet

I mysiga Lolandet på Funäsdalsberget tränar skidskolan med de yngsta i skidfamiljen. Slalombanor, gupp, minihopp och festliga figurer ser till att skidåkningen blir kul och utvecklande. Lilla Lo bergets egen snälla lokatt kommer ibland på spännande besök.


Kvalité & flexibilitet!

Barnskidskolan har sju olika nivåer. Vårt flexibla kursprogram underlättar planeringen av din vintervistelse.
Välj mellan veckokurs, helgkurs eller valfria dagar! Skidskolepassen är 2 tim eller 1,5 tim/dag. Vår bokningspersonal hjälper dig gärna att hitta rätt grupp, ring 0684-213 30

Skidlekis

Nybörjare 3-4 år

Nybörjarskidskola för de allra yngsta. Under lättsamma och lekfulla former bekantar vi oss med snö och skidor. Glädjen och stoltheten vet inga gränser när de små mot veckans slut på egen hand ”snitsar” sig utför barnbacken.

Snöröjarna

Nybörjare 5-7 år & 8-10 år

Här härskar vi över ett eget skidland med minilift, gupp, hopp, slalombanor och mycket mer. Vi lär oss grunderna och får uppleva hur kul det är att säkert kunna skida på egen hand.

Smygarna

Lite skidvana 5-7 år & 8-10 år

Smygarna klarar av att åka i barnbackar och barnlift på egen hand och börjar bli redo att lära sig tämja de lite större backarna. Lugnt och behärskat, förstås.

Spjuten

Vana åkare 5-7 år & 8-10 år

Swisch! Vad var det? Jo, ett ”spjut” som håller på att utveckla omdömet. Viktigt när man inte längre räds farten. Kontroll och omdöme är nyckelord för ”spjuten”. Spjuten klara att åka ankarlift själv och åker gärna i röda backar.

Proffsen

Goda åkare 7-10 år

Här är tempot ännu högre. Efter ett par säsonger som ”spjut” är du i regel redo att ta dig an backarna som ett riktigt ”proffs”. Nu åker vi med parallella skidor och tränar ofta i slalombanor och tuffare backar. Full fart!

Eliten

Avancerade åkare 9-11 år

Snöligans mest avancerade grupp. För unga storfräsare som åker obehindrat i alla backar. Tekniken är väl utvecklad och tempot högt. Träning och nya utmaningar varje dag!

Privatlektioner

Egen skidlärare & effektiv träning! Boka individuellt eller privat-grupp för unga skidkompisar. Familjeprivat, barn & föräldrar tillsammans – gemensamma upplevelser och goda tips.

Små grupper

Våra skidskolegrupper har ett lägre maxdeltagarantal än normal skidskolepraxis.
Skidlekis 2 deltagare/lärare.
Nybörjargrupper max 6 deltagare/lärare.
Övriga grupper max 8 deltagare/lärare.

Starttider – Barnskidskolan

  • kl. 10.00-12.00
  • kl. 12.45-14.15
  • Skidlekis kl 10-11, 11.15-12.15, 13-14

3-dag: mån-tis + 1 valfri dag
4-dag: mån-tis + 2 valfri dagar
5-dag: mån-fre

Freeride kids

Duktiga åkare ca. 8-11 år

Det här är gruppen för ”tuffa” unga nyfikna åkare som vill utvecklas och prova på nya utmaningar. Raila, hoppa, 180, 360, lössnö, pucklar & massa häftig skidåkning! Vi tränar teknik, säkerhet och trix i park, pist och offpist. Häng med!

Kids SkiMax 1/2-dags skidskola

Nyhet! Få ut det mesta av er skidsemester! Som enda skidskola i svenska fjällen erbjuder vi 1/2-dags skidskola med massor av träning, skidåkning och kul till max. Medan barnen har full fart i skidskolan finns gott om tid för övriga i skidfamiljen att njuta av egen skidåkning, längd eller kanske en skotertur. 1/2-dagsgrupper erbjuds på nivå Snöröjare till Elit från vecka 6.

Välj grupp / Byta grupp

Ring/maila oss gärna om du vill ha hjälp med val av grupp vid förbokning. Du når oss på tel. 0684-21330 eller bokning@kjaergaards.se

Det går alltid att byta förbokad grupp. Visar det sig att dina barn behöver en snabbare eller lugnare grupp/nivå, löser våra skidlärare det snabbt på plats.